Philips HX543A buizen radio/platenspeler (Algemeen)

door Laurens @, Zaandam, 26.04.2023, 14:25 (358 dagen geleden) @ MartinL

Je kan in principe intern de verbinding naar de platenspeler loshalen (soms simpelweg een plug achterop het chassis) en er een mooie speler (idealiter met magnetisch element) op de radio zetten, met een standaard RIAA voorversterkertje er tussen. Of doe een schakelaar zodat je tussen de interne en externe platenspeler kan schakelen - dan kan je ook nog 78 toerenplaten draaien. Schellakplaten hebben natuurlijk totaal geen last van de hoge naalddruk, die zijn ontworpen om afgespeeld te worden met een 'spijker'.

Dat geeft een kwaliteit die vele malen beter is, dan welk keramisch element dan ook.

De eerder door iemand anders genoemde specifieke stereo elementen zullen ook werken, maar als je mensen hun mooiste platen wil mee laten nemen, dan zou ik toch echt voor iets gaan, dat de platen niet versneld laat verslijten - ofwel mensen informeren dat de speler een 4x zo hoge naalddruk heeft, als een speler van zeg na 1965.

Maar als je iemand bent, of kan vinden die handig is - dan is de mooiste oplossing dus een extra arm op de plank van de platenspeler monteren. Een "moderne" van de jaren 70 of 80.
Houd op koningsdag even je ogen open voor een extra platenspeler, en gebruik die voor de mooie platen van mensen.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum