links rechts golvend beeld 23TX371 (Techniek Radio/TV)

door Gert Wouters @, 15.01.2023, 08:49 (320 dagen geleden) @ Maurice

Ga er straks wellicht aan doorwerken, maar zat al eens te lezen...

Met die rode pijl die je enkele berichten terug eens getekend hebt zie je inderdaad dat de lijnen naar links of rechts versprongen zijn. Goed idee om dat op de computer zo eens ingezoomd te bekijken. Ik was steeds van mening dat het beeld echt naar binnen sloeg.
Wat jij daar liet zien doet inderdaad aan een sync fout denken.

Het relais schakelt prima en direct. Zoals eerder gezegd heb ik die tv al jaren. Ik heb er vroeger eens de fout in gehad dat het relais vaak op 819 lijnen bleef hangen. Daar zit ergens een klein buisje dat die stuurt. Lang naar gezocht, maar een los contact in diens buisvoet was toen de oorzaak. Ook voorafgaand heel dat relais toen open gehad en schoongemaakt. Ik zou verwachten dat hij moet reageren op tikken op dat relais mocht die nu de oorzaak zijn en dat is niet.

Ook de laatste tip in en rond de HV kabel. Vroeger erg vaak meegemaakt in kleuren tv's, met en zonder buizen. Krijg je ook van die typische horizontale lijntjes, maar dan staat het beeld ook te "pompen". Verticaal gezien staat het in deze SBR zo strak als een huis.

De laatste maal had ik dat fenomeen in mijn K8. De kabel was gelost aan de buisvoet van de GY. Ook spontaan gebeurd tijdens spelen, nog nooit zo snel uit m'n stoel gevlogen om een tv af te zetten. Dat knetterde nogal :-D


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum