Han Lang (Algemeen)

door ejrietbergen ⌂ @, Schiermonnikoog, 13.11.2022, 22:05 (523 dagen geleden) @ Herm Willems

lijkt er inderdaad erg op.

Ik kom HME (Henk) Linse tegen als vaste illustrator bij Electron, het blad van de VERON, als QSL-manager bij die vereniging en als mede-eigenaar van een reclamebureau in Rotterdam, waarvan akte.

[image]

De advertentie komt uit de Electron van november 1952, waarvoor Linse en Van der Waal wel vaker ontwerpklussen deed, getuige deze bijdrage in het VERON-archief.

Maar misschien was hij eerst wel stucadoor en via de radiohobby de illustratie- en reclamewereld in gerold. Het vak van stucadoor is zwaar genoeg om er niet te lang mee door te gaan.

Linse en Van der Waal bestaat al in 1941, en ontwerpt dan dit omslag van de partituur van een nummer van De Ramblers.

[image]

Verder kom ik hem als gelicenseerde radio-amateur voor het eerst tegen in de Radio Expres van september 1931. Hij woont dan op de Rosier Faassenstraat 16 in Rotterdam, net aan de verkeerde kant van de brandgrens.

Hij is geboren in Delft in 1904 en overleden in 1984, zie https://www.genealogieonline.nl/genealogie-linse-en-verwanten/I10029.php

De link met de Muiderkring heb ik niet kunnen leggen, De Muiderkring deed voor zover ik kan nagaan nooit veel aan een colofon, maar ze kunnen heel goed (vaste) klant zijn geweest bij Linse en Van der Waal.

Dank voor de leuke zondagavondpuzzel, vrgr, EJ

--
Dingen moeilijk maken is makkelijk, dingen makkelijk maken is daarentegen moeilijk.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum