Philips 640A weer dagelijks gebruiken (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 12.11.2022, 23:37 (530 dagen geleden)

Beste forumlezers,

Ik vind het leuk om mijn Philips 640A uit 1934 dagelijks te gebruiken om naar muziek te luisteren. Tot nu toe realiseerde ik dat met het bekende Otto AM-huiszendertje en een internet radiozender en dat ging best wel aardig maar vond ik het te omslachtig en gaf het zendertje ook een irritant zoem toontje.

En daarom heb ik nu een Logitech bluetooth adapter aangesloten op de grammofoon ingang en dat klinkt met mijn laptop als draadloze audio bron op deze radio werkelijk subliem. Echt veel beter dan het AM huiszendertje. Dus ga ik de Logitech BT adapter en de bijbehorende voeding inbouwen in de radio.
Best even wat werk want als je het netjes wil doen moet het chassis uit de kast maar dat maakt mij niet uit en doe ik het zodanig dat de inbouw altijd weer eenvoudig ongedaan gemaakt kan worden.
Ik heb alleen nog geen twee weerstanden toegepast om van stereo mono te maken en daar heb ik een vraagje over: zonder die twee weerstanden klinkt de oude radio perfect via de bluetooth adapter en beter dan dat kan het niet. Maar kan er ook iets stuk gaan als ik die twee weerstanden weg laat ? .

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum