Buizenradio ombouw Bluetooth (Gezocht)

door gerard ⌂ @, Zeist, 04.11.2022, 11:21 (533 dagen geleden) @ Arno72

Ik heb ook eentje besteld, voor mijn Philips 830a.

Nou, je durft...
Bluetooth inbouwen in een rechtuit ontvanger met direct verhitte 4V buizen.
Het kan maar je moet over een paar dingen even nadenken.

Ik heb even naar het schema gekeken en zie dat de pickupingang niet geschakeld is maar de bussen staan direct op het circuit aangesloten. Staat daar nou ook de regelspanning voor de HF buis op? Dan beter even een condensatortje in de signaalleiding opnemen want DC op de uitgang zetten is denk ik niet goed voor de Ali module.
Ook met condensatortje zal, bij aangesloten bluetooth module, het radiosignaal kortgesloten worden. Om radio te luisteren moet je dus de module loskoppelen. (Dat is bij mijn Erres ook, maar daar luister ik nooit mee naar radio.)
De "Volume" regeling van je radio regelt denk ik alleen de versterking van de eerste buis.... dus niet het volume van de pickup-ingang. Je gaat het volume van je bluetooth dus met de afstandsbediening regelen. De module zal niet onzichtbaar ingebouwd moeten zijn.
Voor de voeding kun je een USB-stekkertje nemen wat je intern over S1 (primaire van voedingstrafo) aansluit. Als je ook nog naar AM wilt luisteren beter een trafo-voeding.
Ik ben benieuwd naar het resultaat! De Erres geeft Bluetooth en FM programma's ook op FM kwaliteit weer, echt veel mooier geluid dan de ontvangst van MG/LG programma's.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum