Buizenradio ombouw Bluetooth (Gezocht)

door gerard ⌂ @, Zeist, 04.11.2022, 10:26 (511 dagen geleden) @ Jeroen vK

Toen we een paar jaar geleden opeens heel veel thuis zaten heb ik een aantal Bluetooth apparaatjes in elkaar geknutseld. Ik ben erg enthousiast over kleine modules die je voor een paar euro bij AliExpress kunt kopen. Deze hebben Bluetooth, maar ook FM radio, een USB poort om muziekbestanden af te spelen, en een 2x3W eindversterker en afstandsbediening.

Hier staat de Ali beschrijving (van het type ZONDER de eindversterkers):
https://nl.aliexpress.com/item/4000278434245.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7fc64f02FNO...

Ik heb er eentje ingebouwd in de achterkant van een Erres KY504 radio. Als je de radio aanzet, gaat de Bluetooth ook meteen aan. We gebruiken deze veel om podcasts te luisteren en FM radio (dat had de Erres nog niet, maar het klinkt wel erg goed).
Het is beter, een los voedinkje erbij te bouwen voor de bluetooth unit. Als je hem voedt uit de gloeidraadspanning van de radio, kun je zoemstoringen krijgen.

Een andere heb ik in een klein houten kistje gemaakt wat is vormgegeven als een oude buizenradio (inclusief groen lampje). Deze heeft wel de eindversterkers er in gebouwd en bij deze moet je dan op de print een paar draadjes vastsolderen om naar de pickupingang te gaan.

Die Philips BX490A is een prachtradio trouwens, ik heb zelf de BX480A hier. Die is bijna hetzelfde maar heeft een effen bruine kast (en de 490 geloof ik een houtprint erop). Je kunt met een knop omschakelen tussen radio en pickup, dat is heel wat beter dan de Erres want die schakelt om door de banaanstekkers erin te steken.

Twee jaar terug heb ik zelfs een spreekbeurt gegeven over de diverse projectjes. In deze diaserie kun je een en ander bekijken. Of het voor jou uitvoerbaar is zal een beetje van je technische skills afhangen.
Als je in de buurt van Zeist woont mag je best een keer langskomen om de boel te bekijken en te beluisteren en verdere vragen te stellen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum