Philips HF306 weerstanden en condensatoren gezocht (Gezocht)

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 02.11.2022, 15:44 (534 dagen geleden) @ huub.jak

BVB met stillen passaces .zo dra als de
Naald op de plaat komt met wat volumen
Dan hoort men de brom en vanzelf met meer volume
De brom is ook bij meer tafels al aanwezig gezien dat
de tafel masse tezamen gekoppeld is met het element massa

Huub, wat je hier nu probeert uit te leggen ontgaat me.
Een goede bedrading c.q. bekabeling, en zeker aan de voorkant van een grammofoon-versterker combinatie, is een vanzelfsprekendheid en niet alleen daar. Het is altijd zaak daar goede bedrading te gebruiken en waar nodig afgeschermd. Zorg er ook vooral voor dat er daar geen aardlussen worden gevormd. Met hoge gevoeligheden heb je dan al gauw bromproblemen.

en dan nog extra de buizen brom er bij .

'Buizen brom' bestaat niet, een gevoelige transistorversterker geeft met betrekking tot gevoeligheid voor brom net zo veel problemen als een vergelijkbare buizenversterker. Brom voortkomend uit het gloeidraadcircuit, iets wat een transistorversterker niet kent, kan tegenwoordig perfect 'buiten de deur' worden gehouden door daar een goed afgevlakte gelijkspanning voor te gebruiken.

Wat wel kan, maar daar maakt het ook niet uit of je een buizen- of transistorversterker gebruikt is dat de motor van de draaitafel een bromveld opwekt die in de magnetische pick-up (MD of ED) een bromspanning opwekt. Ik heb daar in een ver verleden wel eens problemen mee gehad. De gebruikte draaitafel was een Garrard SP20. Sinds een kleine jaar of 50 gebruik ik echter alleen maar Thorens drijfwerken en daar heb ik nooit bromproblemen mee.

Vr. groet, Ron

--
PA0RKG.....even if the plate glows red, the tube isn't dead !!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum