37A-09 Winterklus. (Algemeen)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 30.09.2022, 22:14 (545 dagen geleden) @ Ben
Bewerkt door Hans Op den Camp, 30.09.2022, 22:47

Dag Ben,

Inmiddels heb ik waarschijnlijk ik alle denkbare uitvoeringen van de Philips 37A verzameld en raakt de volière met luistervinkjes een beetje vol en volgende week komt er zelfs nog een aanvliegen :-) .
Dus kan ik je vast wel helpen aan alle mogelijke details; ach ja, de een verzamelt postzegels en ik vind het verzamelen van luistervinkjes de moeite waard.

De nogal rare vervorming van de houten kastjes op jouw foto zal wel een fotografische vertekening zijn. Maar zoals ik beide toestelletjes vanaf de foto's kan beoordelen denk ik dat je met het linker luistervinkje gauw klaar bent, want daar is niet veel aan geknutseld in tegenstelling tot de andere.
Het linker luistervinkje is de uitvoering met zowel de seleencel als de uitgangstrafo boven in het kastje maar over die ugt heb ik mijn twijfels want ik ken deze uitvoering alleen met een heel kleine uitgangstrafo zoals te zien op de volgende foto:

[image]

De voedingstrafo van jouw toestel links op jouw foto is wel origineel, wat ik van de trafo van jouw radio rechts op de foto niet kan zeggen. De uitgangstrafo van deze uitvoering met de seleencel onderin daarentegen is wel origineel.

De luidspreker van de rechter radio is van een nieuwer type uit 1949 (BX290U) en ook lijkt mij het metalen kapje aan de bovenzijde later bijgemaakt, maar daarvoor zou je een foto van de bovenkant moeten plaatsen. Deze radio is van de uitvoering met de seleencel onderin en de uitgangstrafo bovenin zoals ook te zien op de volgende foto:

[image]

En verder is het kastje en het luidsprekerdoek van de linker radio in een veel betere staat dan de andere maar daar zou je door opnieuw in elkaar lijmen en fineren met beukenfineer en het verwijderen van de later aangebrachte aan-/uitschakelaar nog wat beters kunnen maken.

Er zijn ook mensen die zo'n luistervinkje liever laten zoals het is met al het geknutsel uit het het verleden om het maar weer spelend te kunnen maken maar dat is een afweging die iedereen zelf moet maken.... Zelf ga ik voor een zo origineel mogelijke restauratie.

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum