Fasedraaier? (Techniek Overig)

door Robert Gribnau, 24.09.2022, 23:54 (576 dagen geleden)

In het boek "Transformers and Tubes in Power Amplifiers" uit 1995, geschreven door Menno van der Veen en uitgegeven door Plitron, staat het volgende schema met 8 x EL34 in triode schakeling (figuur 6.8):

[image]

Het voorblad van het boek ziet er zo uit:

[image]

Ik vermoed na wat speuren op het internet dat dit boek een vertaling is van het Nederlandstalige "Menno van der Veen Buizenboek" maar ken deze twee boeken zelf niet.

Ik wil erg graag weten wat de fasedraaier is die aan deze eindtrap voorafgaat. Heeft iemand van jullie dit boek? En zo ja, zou die iemand dan een scan willen maken van die fasedraaier?

De reden voor mijn verzoek is dat iemand op een ander forum meermaals kritiek op ontwerpen van Menno van der Veen leverde, die na controle niet juist bleek te zijn. Over de eindtrap met 8 x EL34 in triode schakeling beweert hij dat de fasedraaier met een ECC82 niet zou deugen maar op mijn verzoek om dan ook een scan van die fasedraaier te posten reageert hij niet.

Ik ben zelf beslist niet vies van het leveren van kritiek maar ik vind ook dat het leveren van kritiek zonder onderbouwing/bewijs beslist niet deugt, en in dit geval ook de reputatie van Menno van der Veen kan beschadigen.

Groet,
Robert


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum