Wat zit er onder die doek op zolder? (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 24.09.2022, 21:50 (573 dagen geleden) @ ruudtx
Bewerkt door soundman2, 24.09.2022, 22:42

Die Franse 819 norm was ook een methode van de Fransen om de Franse industrie te bevoordelen. Zo waren er maar een paar Duitse fabrikanten die echte 4 normen toestellen bouwden, Loewe Opta had ze, Grundig ook een paar de rest was vaak omgebouwd door de importeurs. In Breda zat ook zo iemand die dat deed. (De naam was Couvreur als ik het goed heb) Omgebouwde toestellen scoorden wel minder. Het was niet alleen genoeg om het video om te keren, maar ook de AGC moest worden aangepakt en er moest een AM geluidstrip bij komen.
De Fransen hebben wel meer streken gehad om de buitenlandse import te beperken. Zo moesten vanaf zekere tijd alle geïmporteerde toestellen ook een SCART aansluiting hebben, iets wat geen uitheems merk had. De Fabrikanten zagen wel het nut van die aansluiting en de volgende generaties hadden scart.

Ook video's werden geboycot. Alle uitheemse video's moesten worden ingevoerd via één post en dat leverde behoorlijke vertragingen op. Tja, de Fransen zijn erg chauvinistisch........

De latere universele ontvangers van Philips zagen hetzelfde uit als de superontvangers van Philips, maar ze hadden wel een knop meer.....(of een automatische systeem omschakeling).
Het leverde vaak de vraag op waarom de toestellen bij ons in de winkel een stuk duurder waren als bijv in Rotterdam.
Er zijn zelfs klanten geweest die daar een toestel gingen kopen. Helaas geen België ontvangst.
Ook in de eigen bekenden kring kocht iemand een fraaie combinatie van radio/TV in een meubel, merk KUBA.
Ze hebben er mee afgezien. Toen ik er een keertje kwam zat er een gat in het masker geboord waaruit een knopje stak met in viltstift + en -. Het ding heeft er niet lang gestaan. Ze hebben mij nog wel gevraagd wat de oplossing was. Ik adviseerde om het chassis van een inruil Philips TV er in te bouwen, maar zover is het niet gekomen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum