Platenspeler in metalen kast met Ultraflex versterker (Algemeen)

door ejrietbergen ⌂ @, Schiermonnikoog, 13.09.2022, 14:53 (446 dagen geleden) @ poonj

Hoi Jan

Ik heb een beetje zitten spitten in oude kranten via delpher.nl en ben een kandidaat tegengekomen in de kleine annonces van Tubantia.

Voor de relatief korte periode van juni 1958 t/m januari 1959 verschijnen een 30-tal aanbiedingen onder de kop Grammofoonverhuur. Men is gevestigd op de kneedweg 65 (tegenover de joodse begraafplaats) en heeft telefoonnummer 6633.
Bespreken kan tussen 12 en 2 en 18 en 20 uur en op zaterdagmiddag. Het lijkt er dus op dat het een nevenactiviteit is van iemand met een baan met vaste werktijden die in de lunchpauzes thuis is om te ontvangen of de telefoon aan te nemen.

[image]

Op 12 februari van dat jaar worden een versterker met microfoon en twee luidsprekers eventueel met platenwisselaar en pickup ter overname aangeboden. Daarna geen advertenties meer voor verhuur, dus de onderneming voldeed kennelijk niet aan de verwachtingen.

[image]

Op hetzelfde adres en met hetzelfde telefoonnummer gaat in september 1960 een nieuwe winkel open: Decoratiebureau A.L. Bout, hoewel er voor die datum al winkelinventaris werd verkocht.

[image]
19600905 Tubantia

Zegt dat iemand iets? Een L.A. Bout in Enschede die apparatuur verhuurde en kennelijk goed was in solderen?

vrgr, EJ

--
Dingen moeilijk maken is makkelijk, dingen makkelijk maken is daarentegen moeilijk.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum