Platenspeler in metalen kast met Ultraflex versterker (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 12.09.2022, 20:50 (585 dagen geleden) @ poonj
Bewerkt door soundman2, 12.09.2022, 21:43

op de kast zit het merkje van Amroh. Als die dat zo geleverd heeft, dan had er vermoedelijk een Elac platenspeler in gezeten. Volgens mij had Amroh geen Triotrack platenspelers in het programma.
De Triotrack had destijds al snaaraandrijving.
Het kleine knopje in de toerentalknop is een fijnregeling, die werkt met een wervelstroomrem.
Ik meen dat Triotrack later het B&O merk voerde.
De kast is aan de achterzijde bewerkt voor de aansluitingen. Zo te zien zijn daar eerst de twee rondingen als grote gaten in geponsd en later de rest weggezaagd. De aftekening is nog te zien en de zaagsnede is niet meer nabewerkt. Bij een fabrieksmatig produkt, worden dergelijke bewerkingen eerst uitgevoerd en daarna vind het lakspuiten plaats. Het lijkt dus handwerk en het geheel kan door een amateur met (industrieel) gereedschap gemaakt zijn.
De tekst bij de knoppen is geschreven met viltstift. Je zou verwachten dat in die tijd de vierkante tekstplaatjes gebruikt zouden zijn.
Het chassis met de sleuven naast de potmeterassen wordt beschreven in RB mei '57. Het toestel is dus niet de versie van 1954 hetgeen het schema wel suggereert.
Apart is ook wel dat de elco's op het chassis van Philips zijn, niet het merk van AMROH (Facon)
Aan het ontwerp is een extra buis toegevoegd, misschien om een mengmogelijkheid te maken tussen grammofoon en microfoon. De DIN steker is ook niet echt Amroh, die gebruikte in die tijd dezelfde steker als welke aan de pu zit.
Gebruiker? Een (reizende) dansschool, of iets voor een bedrijfskantine.
Een 10 watt versterker was in die tijd best een heel vermogen en met een paar gevoelige luidsprekers als bijv. de 9710 kon je met een behoorlijke kwaliteit toch een groot volume halen,


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum