Herhaalde oproep: 180˚6-polige DINplug (Gezocht)

door soundman2 @, Wouw, 13.08.2022, 15:05 (624 dagen geleden) @ ejrietbergen
Bewerkt door soundman2, 13.08.2022, 15:43

Hoi Henk

Ik zit in de geluidsversterking en ben altijd op zoek naar leuke microfoons (voor weinig).

Mooiste vondsten tot nu toe: Philips LBB9020 (zelfde kapsel en klank als de Sennheiser MD421),
een AKG D14 maar dan met een Hornyphone-merkje, en twee Shure SM7 van het Amerikaanse
leger, alles voor een paar tientjes per stuk.

Dan zijn we collega's.
Mijn werk bestaat hoofdzakelijk uit de verkoop en verhuur van 100 Volt techniek.
De microfoon LBB9020/45 , geloof het of niet, maar daar heb ik er een stuk of tien van, vrijwel voor nop. Het is eigenlijk een product van AKG. Ik kwam eraan, doordat bij inspectie van een zending bij Philips Breda bleek dat er minuscule vloeilijntjes in de plastic behuizing zaten en daardoor werden ze afgekeurd voor verkoop. Als je dan de juiste kanalen weet zijn ze voor weinig te koop.
De mijne hebben wel een modificatie ondergaan. De constructie met de driepolige din connector was in de praktijk niet stevig genoeg. Vaak liet het aansluitblokje in het chassisdeel los, doordat het spaarzaam gefelst was. Ik heb destijds van Cannon XLR male stekers nieuwe chassisdelen laten maken en daarmee is dat euvel verholpen doordat het contactblok op een rand rust aan de penzijde van de plug. Het is zo mooi gedaan, dat een medewerker van de produktieafdeling microfoons zei: "Ik zie wat aan de microfoons, maar wat?"
Mijn antwoord: " Dit is wat de klant wil, ze hebben XLR aansluitingen."
Wekte toch wel enige verbazing.
Een paar foto's wil ik je niet onthouden.
Overigens is het front van de micro veel kwetsbaarder als van de zeer robuuste MD421!

[image]
[image]
[image]
[image]


Als je de Grundig symmetrisch wil maken, dan gaat dat inderdaad het eenvoudigste met trafo's. Heb je een middentap op de secundaire (de kant die naar de mixer gaat) dan kun je daar de fantoomspanning afhalen. Het kan ook met twee weerstanden. Op het knooppunt staat dan weer de fantoomspanning. Op dat knooppunt kun je een zener naar aarde plaatsen. De weerstanden is een beetje praktijkwerk. Niet alle mengpanelen hebben eenzelfde fantoomspanning/ stroomafname. Evenwel is daar wel een norm voor. De Philips ELA condensatormicrofoons hebben een trafo en een stroombron aan boord, waardoor elke fantoomspanning tussen 12 en 52 V oke is.
Ik heb daar nog wel wat gegevens van.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum