Advies Verschoven FM Zenders Graetz Grazioso (Gezocht)

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 01.07.2022, 22:02 (668 dagen geleden) @ Co

Hallo Leo,

Bedankt voor je advies. Een tweede trimmertje erover heen zetten zal moeilijk worden dan gaat de FM-module kap er niet meer op. Dan zou ik de niet functionele trimmer C24 eruit moeten halen en vervangen door een nieuwe (folie)trimmer.

Je neemt mijn advies wel erg letterlijk op Co ;-) Met "er overheen" bedoel ik niet per se dat je de nieuwe trimmer bovenop de oude moet zetten. Ik had beter parallel kunnen schrijven. Dat kan gemakkelijk, een kant zit aan massa de andere kant hangt aan wat andere onderdelen. Soldeer aan die uitstekende lip de nieuwe trimmers en neem een dik stuk montagedraad (wat je ergens aan massa soldeert) voor de massa kant; misschien niet zo fraai, maar als de kap erop zit ziet niemand het....

Volgens mij is dit probleem al eens eerder ter sprake gekomen op dit forum, maar omdat tips en trucs niet meer wordt onderhouden is het lastig zoeken. Of je met geleidende zilverlijm de capaciteit weer terug krijgt weet ik niet. Het zal best wel iets doen, maar of dat werkt (en op langere termijn)? Je kan het altijd proberen.

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

https://www.rrd.link/ (onder constructie)

leosnoeren(apenslingertje)freedom.nl


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum