lampjes philips 8046-wat moet ik met 10 lampjes!! (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 15.02.2008, 18:26 (5936 dagen geleden) @ hoedendoosch

Komen we op de volgende eindeloze discussie... Wat is origineel... Moet iets dan NOS zijn, of moet het ook nog van een bepaald merk zijn, mag iets NOS zijn maar dan van 10 jaar na de productie van het laatste toestel waar de onderdelen origineel in gebruikt zijn...

In de dagelijkse reparatiepraktijk werden de onderdelen gebruikt die op het moment van reparatie voorhanden waren.

Een Philips radio uit 1937 met bijvoorbeeld een Oost-Duits lampje uit 1954 is dus zeker authentiek te noemen, in elk geval in mijn ogen. Vooral als je bedenkt dat Philips ook wel niet-originele service-onderdelen leverde in een nette Philips verpakking, als dat zo eens uitkam!

Voor de authenticiteit maakt het wat mij betreft trouwens ook niet echt verschil of dat NOS lampje er in 1954 in is gedraaid of in 2008.

Maargoed, dat is mijn visie, ik ben me er volledig van bewust dat anderen daar voor hun eigen collectie heel anders over zullen denken, en daar is natuurlijk wat voor te zeggen als je een radio hebt die verder nog in absoluut originele staat is. Discussie is daarom verder wat mij betreft niet echt zinnig, zolang iedereen maar leeft en laat leven.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum