informatie over Philips elco's code nr 909/... - 913/.. (Techniek Overig)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 07.03.2022, 14:54 (752 dagen geleden) @ HarryMarinus

De ESR, vaak indirect uitgedrukt als maximale rimpelstroom, zal weinig verschil maken als je de voorgeschreven capacteit niet overschrijdt. Vooral van bekerelco's zoals voor afvlakking gebruikt, was die vroeger ook al behoorlijk laag. Zeker vergeleken met de inwendige weerstand van de buis en de trafo. De oplaadtijd (capaciteit) van de elco is naar mijn idee de belangrijkste beperkende factor.

Zonder 2222- of andere onderdeelspecifieke nummers (die misschien op de elco zelf wel staan!) ga je die ESR waarschijnlijk ook niet makkelijk terugvinden. Vanwege het selectieproces dat ik beschrijf voor serviceonderdelen "even goed of beter dan het origineel" zal dat in servicecatalogi niet als belangrijke parameter beschouwd zijn.

Overigens zou je de ESR (eigenlijk impedantie als je het op de gangbare manier meet) van de oude bekerelco's ook eens kunnen meten. Tot je verbazing zou het zomaar kunnen dat ze zo goed als nieuw meten. Als je bekerelco's vervangt, moet je vaak erg je best doen om iets te vinden dat evenveel rimpel mag hebben bij 100Hz en even lang meegaat.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum