Wo. 09 febr. - LC-Kring (online) - Piratenzenders (Agenda)

door gerard ⌂ @, Zeist, 21.01.2022, 11:52 (124 dagen geleden)

Je bent uitgenodigd voor de Leren- en Contact-Kring van 9 februari over Piratenzenders.
Als je vragen hierover hebt, mag je die natuurlijk vantevoren aan me mailen. Als je gegevens of zelfs foto's hebt van een eigen zender die je ooit hebt gehad, zou ik die ook graag aan de spreekbeurt toevoegen.

Wanneer ook al weer? Woensdag 9 februari 2022 om 19.30.
Waar? Jitsi kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Dia's? https://www.dropbox.com/s/2vrao0iigjz5dwf/Piraten.pptx?dl=1
De LC-Kring is online.
Deelname is open voor alle geĂ¯nteresseerden en gratis.
Hapjes en drankjes zelf klaarzetten.

Piratenzenders:
Illegale zenders bestaan in bijna elk land, maar in Nederland heeft de etherpiraterij vrijwel de omvang van een nationale volkssport. Vooral in Oost-Nederland worden vanuit duizenden schuurtjes, keukens en zolders illegale uitzendingen verzorgd, die veel beluisterd worden en grote steun van de bevolking genieten.
Hoe gaan deze verborgen zenders te werk en met wat voor apparatuur? Waarom wordt etherpiraterij als misdrijf gezien, en hoe wordt er tegen opgetreden? En waarom zijn de illegale zenders al decennia lang zo ongelofelijk populair?
We gaan natuurlijk niet zelf zenden tijdens de spreekbeurt, maar luisteren mag gelukkig altijd. Wat is er nodig om piraten te ontvangen? We proberen een 180m-piraat te beluisteren.

Het gebruik van Jitsi:
Over het algemeen komen beeld en geluid goed over via Jitsi en is de lezing dan ook goed te volgen. Helaas loopt soms de diaserie vast; om hiervan geen last te hebben, kun je de serie (kort!) vantevoren downloaden en deze op een aparte tablet of telefoon erbij houden. Je mag natuurlijk altijd vragen stellen of iets bijdragen, maar wil je verder je microfoon dempen om bijgeluiden te voorkomen? Ben je onzeker of alles werkt, kijk dan vantevoren even rond op het Jitsi-kanaal.

Wil je mails over de LC-Kring ontvangen? Meld je aan bij mij!
De LC-Kring van maart gaat over de Rogers-Majestic 9M523 uit 1939.

Gerard Tel.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum