HDMI scart converter geen kleur op erg oude buizen tv (Techniek Radio/TV)

door Gert Wouters @, 20.01.2022, 18:56 (799 dagen geleden) @ MarcelvdG

Om zeker te weten aan welke 4,43361875 MHz-oscillator er gedraaid moet worden: is de verbinding van de mediaspeler met de modulator RGB of composietvideo en hoe zit dat met de verbinding van de HDMI-naar-SCART-omzetter met de modulator?

De verbinding van de mediaspeler (Raspberry Pi 4) met de omzetter is gewoon HDMI. Staat ingesteld op 1080i. Slikt diverse resoluties; ook 640x480. Enkel dat behalve bij 1080 alle resoluties progressief gestuurd wordt en bij gevolg is er stotterend beeld. De rasp heeft last om geïnterlinieerde content over een ingestelde progressieve resolutie niet te laten schokken. Aanpassing verversingssnelheid deugt alleen als een "i" resolutie gekozen is. Hier is enkel 1080i dus voorhanden.
Veel uitleg om te zeggen dat het kleurenprobleem zo niet opgelost geraakt.

De omvormer stuurt via zijn scart composiet uit. Ik heb twee modulatoren. Geen van beide ondersteunt RGB. Die werken dus beide met composiet.

Als de HDMI naar Scart omvormer geen ingangssignaal krijgt, stuurt hij kleurenbalken bij wijzen van testbeeld. Die zijn ook al zwart/wit wat bewijst dat het probleem sowieso in die omvormer zit.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum