HDMI scart converter geen kleur op erg oude buizen tv (Techniek Radio/TV)

door Gert Wouters @, 18.01.2022, 14:44 (800 dagen geleden)

Even de situatie uitleggen...

Al jaren heb ik hier thuis een "retro-kamer" waar diverse oude tv toestellen opgesteld staan.
In mijn kelder waar alle soorten kabels vertrekken naar alle kamers hier in huis, staat al lange tijd een mediaspeler. Die heeft nog analoge AV-out, die op zijn beurt verbonden is met een RF modulator die op kanaal 4 uitzendt. Zo heb ik in heel de woning oa op kanaal 4 een analoog signaal.
Beelden van de mediaplayer zijn op alle tv's perfect in kleur bekijkbaar.

De mediaplayer heeft bepaalde beperkingen, dus heb ik een Raspberry pi 4 met Kodi erop samengesteld. Dat ding heeft enkel HDMI uit, dus kocht ik bij Aswo een HDMI naar Scart omvormer, dewelke aangesloten werd aan de RF modulator.

Op elke "modernere" tv die op kanaal 4 afgestemd is, is er goed beeld. Echter, de alleroudste tv's (een K6, K7 en een Loewe F921 uit '68) hebben ontzettend veel moeite om kleur weer te geven. Als bij de Loewe de kleurdover toch eens de kleuren vrij geeft zijn die goed te noemen.
Een K7 geeft kleurenbalken en een KM1 geeft kleuren, maar ik merk dat ze ietsje fletser zijn vergeleken met een goeie bron. Je moet soms ook de zender iets weg en terugregelen wilt de kleurdover de kleuren vrijgeven.

Ik voeg enkele foto's bij van wat ik te zien krijg en welk apparaatje het euvel veroorzaakt.
Nu is mijn vraag: zo'n raspberry Pi is een ongelooflijk praktisch instrument voor wat ik ermee wil doen. Heeft er iemand een idee hoe ik eventueel die kleurcomponent kan versterken? Het is natuurlijk de bedoeling dat de oudste toestellen ook werken in kleur.

Bedankt!
Gert

[image]
[image]
[image]
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum