Platenspeler Garrard model 209 doet het niet (Techniek Radio/TV)

door Peter1952 @, 26.12.2021, 12:42 (846 dagen geleden) @ wvno
Bewerkt door Peter1952, 26.12.2021, 12:48

De twee loshangende zwarte draden die naar de motor gaan van de platenspeler zijn voor de netspanning, die gaan rechtsteeks naar het netsnoer toe. Je kunt ze samenvoegen met de draden van het netsnoer dat aan de kroonsteen rechts zit.
Het is niet zeker dat de platenspeler het daarna doet, het kan best zijn dat de motor vast staat o.i.d. en dat men daarom de draden maar los gemaakt heeft.
Die platenspeler hoort niet in dat meubel thuis, die lijkt me ouder dan de radio. Meestal zit in dat soort meubels een Philips of BSR platenspeler.

Mocht de platenspeler niet willen draaien, dan eerst controleren of de motor wel wil draaien.

Wat de netspanning van de platenspeler betreft: Dat staat meestal op het typeplaatje. De meeste Garrards zijn voor 220 V. bedraad omdat in Engeland de netspanning doorgaans 240 V. is. Veel Garrards hebben wel een voorziening om ze om te zetten voor 110 V. in de vorm van een klein bakelieten doosje met transparant deksel.
Mijn ervaring is dat bij meubels met een RFT chassis de platenspeler rechtstreeks uit het netsnoer gevoed wordt.

Al speelt de radio wel, het is dringend aan te raden om die toch na te (laten) kijken omdat er onderdelen in zitten die hun beste tijd gehad hebben en beter vervangen kunnen worden.
De radio is van RFT, een Oostduits fabrikaat.

Groeten,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum