Vervanging UBL21 ingebouwd in 207U-10 (Techniek Radio/TV)

door Henk vdB @, 17.12.2021, 20:10 (832 dagen geleden) @ Kees52

waarom zoveel werk terwijl de buizen nog goed verkrijgbaar waren/zijn

Ik heb het al eerder gezegd: dankzij internet en verenigingen als de NVHR zijn veel buizen nu weer goed verkrijgbaar. In de jaren 70 zocht ik naar buizen voor een Philips 801A maar die waren voor mij niet te vinden. Geen internet en NVHR niet bij mij bekend.
Net na de oorlog was er zoals anderen ook al meldden grote schaarste aan bijna alles op radiogebied. Luistervinkjes zijn toen gemaakt van restmaterialen die nog beschikbaar waren.
Net als de andere reacties zou ik deze radio in deze staat laten, het geeft een tijdsbeeld waarin deze radio gebruikt is.
Ook NU is er een groot gebrek aan allerlei "gangbare" onderdelen, waardoor fabrikanten soms compleet nieuwe printen en software moeten maken om (met name professionele) apparatuur te kunnen blijven produceren. Ali e.d. zijn in deze situaties GEEN optie omdat je gewoon NIET weet wat je krijgt. En onderdelen kopen van allerlei willekeurige internetbronnen idem. Het is momenteel veel erger dan veel mensen denken. De prijs die we hiervoor gaan betalen is nog NIET te overzien!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum