Voor finland of uit finland? (Algemeen)

door verbeek @, Zutphen, 16.12.2021, 07:53 (833 dagen geleden) @ Peter1952

en de luidsprekeraansluitingen zitten aan één kant rechtstreeks aan de voedingsspanning! Zo te zien ook afwijkende pluggen.

Klopt, en om de spreekspoel te beschermen tegen overslag, is het luidsprekerchassis d.m.v. een 1 MOhm weerstand op hetzelfde hoge spanningspotentiaal gebracht.

De luidsprekerpluggen voor de extra "hoge tonen straler" (zoals in de gebruiksaanwijzing omschreven), zijn de standaard 3-polige 800 Ohm pluggen. Maar er zit geen condensator van 82 nF om het laag te filteren in de radio. Het is een gewone extra luidspreker aansluiting.

Het is een bijzondere radio, in alle opzichten. Een MF voor FM op 10,85 MHz. De stereo hoge- en lagen tonen regelaars bestaan uit een enkele potmeter waarvan de baan in tweeën
gesplitst is. Een chassis van koper (standaard grondstof in Zweden), extra verlichting achter het Philips en Stereo - logo.

Inderdaad is het een geïmporteerd model voor de Nederlandse markt. Het schema staat in een van de zes Service Boeken van Philips.

Best luxe wel voor een B5 toestel, de Nederlandse B5 plano's moesten het zonder tonen potmeters en zwabber indicatie doen.

Gr. Paul


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum