Posters van zenders of radioschema op posterformaat. (Gezocht)

door Laurens @, Zaandam, 29.11.2021, 22:17 (877 dagen geleden) @ Ouwe Schipper

Alleen als de resolutie van de afbeelding voldoende hoog is kan dat. Voor een A2 formaat poster, gedrukt bij de Hema, moet je denken aan grofweg 3000 pixels breed.
Schema's van bijvoorbeeld de NVHR bibliotheek zijn zwaar onvoldoende van kwaliteit. Je kan wel alles opnieuw overtrekken als vectortekening, dan kan je ze onbeperkt vergroten zonder kwaliteitsverlies of kartelrandjes. Af en toe zie je wel eens een nagetekend schema langskomen, daar word ik altijd heel blij van :-)

Hema biedt uitstekende kwaliteit voor fotoposters voor een waanzinnig goeie prijs. Maar je kan bij zwartwit bestanden wel verwachten dat je zwarte kleuren niet perfect zwart zijn (soms kleurzweem, heb je niet zichtbaar bij foto's). Het is immers fotoservice, geen bouwtekeningenservice.
Maar je betaalt dan ook minder dan een tientje voor een poster op echt fotochemisch fotopapier.

Een beetje ter zijde: JPEG moet je niet meer gebruiken voor lijntekeningen en grafische documenten. Dat bestandsformaat was in de jaren 90 en begin 2000 onmisbaar omdat het acceptabele kwaliteit bood met compacte bestandjes.
Maar het kan totaal niet omgaan met lijntekeningen en tekst. Dit zie je regelmatig op scans van service documentatie, en ook bij memes die veel gedownload en opnieuw gecomprimeerd zijn.

Sinds grofweg 15 jaar is PNG daarvoor de beste oplossing. Je hebt dan geen 'schaduwen' om letters heen, geen compressieblokjes etc.
Ik geloof dat je zelfs verliesvrij kan comprimeren.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum