Buizen versterker oscilleert (Techniek Overig)

door PimDriessen @, 23.11.2021, 23:50 (9 dagen geleden) @ MarcelvdG

Dag Marcel,

Ik heb de versterker eerst op mijn bureau gezet om de voedingspanning te meten met de nieuwe buisjes, die was mooi op 295 volt op de centrale tap op de uitgangstrafo.
Met een weerstand van 8,2 ohm aan de uitgang, en de scoop aan de uitgang en de toongenerator aan de ingang, was nog niets te zien van een oscillatie er was een mooie blokgolf.
Maar zodra de kabel van de voorversterker op de ingang was aangesloten en de speakers er aan hingen toen pas hoorde ik al die ellende uit m`n speakers komen.

De oscillatie is ook weg als de condensator over de 150 ohm 50 nano wordt verwijdert, maar dan is de overshoot op de blokgolf weer terug.

De waarde van de weerstanden en de waarde van de condensator heb ik vanavond wel gewijzigd maar omdat het niets opleverde, is alles weer zoals het met de oude buisjes werkte.

15 Ohm naar massa vanaf de ECC81 en 150 Ohm in de tegenkoppeling van de trafo, en een condensator van 50 nano over de 150 Ohm.

Op het originele schema wordt de tegenkoppeling van de 16 Ohm tap afgenomen, deze tegenkoppeling zit bij mij op de 7 Ohm tap, dit werd me op dit forum aangeraden, is dat een punt van uitproberen?.

Groet,
Pim


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum