Een leuke aanwinst. (Techniek Radio/TV)

door Patrick2 @, Antwerpen, 14.10.2021, 08:19 (11 dagen geleden)
Bewerkt door Patrick2, 14.10.2021, 08:40

Gisteren op de kop kunnen tikken zonder te testen, ik moest wachten tot ik er mee thuis in de shack was.
Een TRIO 9R59DS communicatieontvanger uit vermoedelijk 1969. In het land van herkomst zouden ze zeggen: "kore wa subarashii desu!" (dit is geweldig). Ik vind het een fantastische vondst!

[image]

Een testsnoertje als antenne en met de variac voorzichtig aan de gang gezet en: warempel! Met een draadje van 30cm heb ik ontvangst op alle banden. Geweldig!
Er zijn wel enkele contacten die schoon gemaakt moeten worden maar dat is iets voor later. Het bovendeksel er af en al meteen gezien dat de luidspreker die er in geschroefd zit niet origineel is en van de RFgain potmeter ben ik niet zeker. Het stof valt best mee vind ik:

[image]

Alle Japanse lampen zitten er nog in, 8 stuks met zowel Amerikaanse als Europese typeaanduiding. Ik heb nog nooit een EK90 gezien:

[image]
[image]
[image]
[image]

Afijn, ik ben er al eens even met een kwast en een droog doekje door geweest en dat ziet er al veel beter uit:

[image]

Een minpuntje: de knop van de antennetrimmer is niet origineel.

[image]

Ik ben dus zoekend naar een originele knop net zoals die van de AF gain. Als iemand die ergens heeft liggen wil ik die graag overnemen.

Groeten, Patrick.

Meteen al een update:
Ik heb het schema bekeken en er hoort helemaal geen speaker in de radio te zitten, dat euvel is gauw opgelost. De RF gain potmeter is inderdaad niet origineel want er zit een schakelaar op, niet aangesloten en ook niet terug te vinden in het schema.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum