Erres KY595: wat zouden jullie doen? (Techniek Radio/TV)

door ejrietbergen ⌂ @, Schiermonnikoog, 26.09.2021, 09:40 (937 dagen geleden) @ Gradus

Hoi Gradus

Dank voor je geruststellende bericht, dat is alvast een zorg minder.
Bijgaand een foto van de uitgeruimde schakeleenheid, er missen drie plaatjes met ieder een contact, L, M en N.

[image]

De (perspex?) schakelplaatjes zijn met een doorlopend stangetje geborgd, dat zou ik naar rechts kunnen schuiven en er drie nieuwe in kunnen zetten, als ik die zou hebben.
Zoals je rechts op de foto ziet zit de oscilatorplaat op de schakeleenheid gemonteerd en daar blijf ik liever af, dus het hele klavier vervangen lijkt me iets te geleerd, en bovendien waar haal ik die dan weer vandaan?
Een alternatief is het inbouwen van een andere netschakelaar en een drukknopje voor de fluisterstand die dan door de toetshevels worden bediend.

Verder heb ik zitten spitten in de Erres-documentatie, maar dit toestel (en de KY594) zijn de enige waarin deze specifieke dubbelpotmeter voorkomt. Het probleem met het asje van de volumepotmeter is denk ik wel op te lossen met een nylon-afstandsbusje waar ik een D-as van kan vijlen. Dan moeten ze wel eerst uit elkaar en schoongemaakt - en daarna weer terug in elkaar:-(.

Kortom, avonturen genoeg te gaan: ik begin met de potmeters, als dat lukt de C's vervangen c.q. formeren, de weerstanden nalopen en dan eens kijken of er geluid uit wil komen.

vrgr, EJ

--
Dingen moeilijk maken is makkelijk, dingen makkelijk maken is daarentegen moeilijk.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum