EF89 anodestroom (Techniek Radio/TV)

door Kornelis @, Hengelo Gld, 27.08.2021, 19:14 (970 dagen geleden) @ gerard

Hallo Gerard,

Het is inderdaad een HF voorversterker in een Philips B7X63a.

als ik de waarden van de componenten net name R13 zie dan zou daar bij 10 mA 27 volt over heen moeten staan. de gemeten stroom is echter 3 mA en dan meet ik 230 V op de anode.

de radio is ongevoelig op de Middengolf eerste wat ik gedaan heb is na het vervangen van C's en R's de spanningen gemeten deze komen met uitzondering van de HF voorversterker overeen met het schema. ik heb ook het schema van de Aristona tegenhanger gezien en die is op dit punt hetzelfde. ik kon/ kan niet verklaren waarom er maar 3 mA loopt en heb al van alles uit gesloten, de EF89 meten goed op de Cartomatic en het zelfde als de twee nieuwe exemplaren in mijn bezit.

de schermrooster weerstand veranderen geeft wel een grotere anode stroom en een hogere scherm roosterspanning, die gegevens komen dus dichter bij de waarden vermeld op het schema als ik 86k toepas kom ik in de buurt van 10 mA en ongeveer 110 volt op het schermrooster.

wat kan ik over het hoofd zien of hebben we inderdaad met een fout in het schema te maken als dat zo is staan er dus meerdere fouten in het schema.

Groeten Kornelis


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum