ferriet antenne (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 24.08.2021, 11:09 (976 dagen geleden) @ Armand
Bewerkt door soundman2, 24.08.2021, 11:20

Tja, wat deden we dan vroeger zonder dat hele "kabelgedoe"?
Dat vonden(en vinden) we toch allemaal zo leuk aan onze oude radio's.:-D
Heb nog steeds een FM buitenantenne met rotor.
Maar er zijn nog andere mogelijkheden.
Bv. https://www.arobantennebouw.nl/thuis-vakantiewoning/dab-en-fm-radio/fm-/-dab-antennes/

Groeten, Armand

Veel beluisterde zenders hebben ze geen ether fm zender toebedeeld, maar tegenwoordig vrijwel alleen te ontvangen op DAB+, over dwingelandij gesproken.
Ook NL Radio5 zit alleen op DAB+ en daar zitten veel populaire programma's, zoals het veelbeluisterde "Arbeidsvitaminen".
Het was te voorzien dat Ziggo en ook de andere providers de analoge signalen van de kabel zouden halen. De bandbreedte is nodig voor zaken waaraan meer verdiend kan worden zoals Internet en telefonie. Digitaal is uiteraard veel beter, maar het grootste voordeel voor Ziggo is dat er in een analoog TV kanaal, meerdere digitale tvkanalen zitten.
Niet voor niets gaf Ziggo een aantal jaren geleden gratis digitale ontvangers aan de abonnees.
Als FM op de kabel en de ether echt verdwijnt zou het mooi zijn, als er DAB+ tunertjes kwamen, met allerlei audio uitgangen en waarin voor de stereosetjes die geen audioingangen hebben, een miniatuur FM modulatortje. Zo kan eenieder die het zonde vindt om zijn stereoset af te danken deze nog tot in lengte van jaren gebruiken.
Overigens kun je met de gratis setjes van Ziggo destijds ook de radiokanalen ontvangen en ze hebben ook een audio uitgang (evt via scart).
Overigens biedt Ziggo wel een digitale radioontvanger aan,maar alleen met rca aansluiting, er zit geen FM modulatortje in.
Die zijn er dan wel weer los.
Helaas zijn veel van die setjes weggeknikkerd, omdat na een paar jaar de elco's in de voeding het opgeven en er bijna niemand is die die dingen nog repareert.

Overigens biedt Ziggo wel een digitale adiotuner aan, maar alleen met rca uitgangen. Een modulatortje voor de zeer korte afstand ontbreekt, maar die zijn ook los te koop

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum