Bluetooth (Techniek Radio/TV)

door P. de Koning @, Castricum, 05.08.2021, 14:03 (997 dagen geleden) @ Achim

Het inbouwen van bluetooth doe ik al geruime tijd. Als dit op een nette manier gebeurt is er niks op tegen.
Een klein printje voor de voedingsspanning, afgetakt van de trafo of de dichts bijzijnde buis. Audio dmv 2 weerstandjes parallel aan de pickup entree, niks geen gerommel met banaanstekkers. Draadjes die afbreken, verkeerd om ingeplugd en brom, uitgelubberde entree etc. Geen losse module achter de radio, waar het vaak een wirwar van draden en kabels is. Geen losse adapter, die er altijd in blijft zitten en storende signalen veroorzaakt, storing door de schakelende voeding. (De slechte kwaliteit van deze adapters is ook berucht: regelmatig uitgebrande wandcontacdozen gezien door deze beruchte Chinese dingen)

Aan de buitenkant is er niks van te zien en eventueel ook zo weer te verwijderen.

Vooral jongeren vinden het fantastisch maar ook ouderen met herinneringen aan “ de radio van opa”. Ik heb zelfs huilende mensen over de vloer gehad omdat de familieradio het weer doet. Dat doet je wel wat.

Ik krijg alleen maar enthousiaste mensen en positieve reacties. Op deze wijze worden de oude toestellen in ieder geval weer iets waard en wordt de oude meuk tenminste gebruikt, is het niet op AM of FM dan op deze wijze

Iedereen heeft zijn eigen mening hierover en laten we die respecteren. En…… de eigenaar beslist uiteindelijk.


Mvg
Peter de Koning

--
Ik heb elke dag Koningsdag


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum