Tooling Philips PM5134 (Techniek Radio/TV)

door ejrietbergen ⌂ @, Schiermonnikoog, 25.07.2021, 14:04 (1004 dagen geleden) @ ejrietbergen

Hi guys

Dank voor jullie uitgebreide reacties.

Leuk om te lezen dat ook bij Philips zelf het gereedschap nog moest worden aangepast. De omschrijving ervan past naadloos op de Wiha-dopsleutel die Adrie voorstelde. Voorlopig geef ik eerst de suggestie tandenborstel + sopje van Maurice een kans.

De sleufjes om de bovenste print rechtop te kunnen zetten had ik gevonden c.q. afgekeken van de foto’s bij het artikel op radiomuseum.org. Philips hield toen dus nog rekening met de reparatietechnicus, hulde!

Na lezing van jullie reacties en de desbetreffende hoofdstukken in de handleiding zie ik voorlopig af van een calibratiepoging. If it aint broke, don’t fix it! je weet niet wat voor schade je kan aanrichten. De hogere bereiken zijn inderdaad met een kristal-oscilator in het gareel te houden (je kan hem ook uitzetten, ik begrijp nog niet waarom die keuzemogelijkheid erop zit). Uiteindelijk denk ik dat hij vooral gebruikt zal worden om RF en MF-signalen losjes in te koppelen met een spoeltje om de ECHXX, en dan maakt een Herzje of een millivoltje inderdaad niet zoveel uit.

En inderdaad Eduard, er zaten nogal wat stickers op het apparaat met ondoorgrondelijke inventarisnummers, datums, parafen en wat niet al. Mijn schoolagenda vroeger had er magertjes bij afgestoken. Alles eraf gehaald behalve het laatste calibratie-etiket.
Het fijne van het regelmatige onderhoud in het leger is wel dat de tweede-hands apparaten vaak in heel goede conditie zijn, waar wij dan weer ons voordeel mee kunnen doen!

nogmaals hartelijk dank voor alle suggesties en het meedenken, vrgr EJ

--
Dingen moeilijk maken is makkelijk, dingen makkelijk maken is daarentegen moeilijk.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum