Hoe werkt LC-Kring ? (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 16.07.2021, 10:53 (987 dagen geleden) @ Eduard

Kan iemand me op weg zetten met het gebruik van LC-kring ?

De tientallen deelnemers van de vorige zestien meetings zouden dat wel kunnen, maar ik voel mezelf hier direct aangesproken....

LC-Kring is blijkbaar een internet meeting

Zo is het. We zitten al bijna anderhalf jaar in lockdown en vrijwel alle fysieke ontmoetingen tussen radioliefhebbers zijn geschrapt. Vandaar dat het mij een leuk idee leek om de opgehokte radioamateurs op hun zolderkamertjes een keer per maand een leerzaam programma te bieden met gezellige gesprekken erbij.

waarbij achteraf een powerpoint kan worden bekeken.

Er is inderdaad steeds een diaserie bij en die zet ik rond de tijd van de lezing op Dropbox. Wat ik gisteren er niet bij gezet had, was dat ik ze een maandje na de lezing weer weghaal van Dropbox, vandaar dat je de Ballastcondensator niet meer kon vinden. Na een tijdje verschijnen de definitieve diaseries op mijn site Gerard's Radio Corner:
https://webspace.science.uu.nl/~tel00101/FotoAlbum/RadioCorner/Articles/Lezing.htm

- Welke computer is vereist om de meeting te volgen ?

Het videosysteem jitsi werkt via de browser, dus in principe moet het op elk systeem te gebruiken zijn. Voor de ipad en voor android telefoons is er een speciale app Jitsi Meet. Je kunt de link van het LC-Kring kanaal aanklikken:
https://meet.jit.si/LerenenContactKring
en kijken waar je terecht komt. Een echte meeting wordt het pas als er meerdere personen tegelijk daar komen, want een meeting in je eentje is geen echte meeting. Als de LC-Kring is opgestart, zien de deelnemers niet alleen mij en de diaserie, maar ook elkaar, of minstens een paar van de anderen.

Mijn desktop computer heeft geen microfoon en geen camera

Dan kun je wel zien en horen wat er gebeurt maar anderen kunnen jou niet zien, en je kunt alleen reageren via de chat.

Eventueel kan ik op een ipad iets installeren.

Installeer de Jitsi Meet app uit de appstore, een ipad werkt feilloos.
Probeer vantevoren even het aan- en uitzetten van je mike.
Een videomeeting is de eerste keer even wennen, maar het leert snel.

- Als ik doorklik op deze link: https://www.dropbox.com/s/3ry9zggtgpat8kj/BallastC.pptx?dl=1 verschijnt "error 404 - file not found". Ik verwachtte een powerpoint presentatie.

Deze was na de lezing verwijderd, ik zet hem weer even terug voor je dan kun je het nog een keer proberen met deze link:
https://www.dropbox.com/s/0mfkc4wavvury9y/BallastC.pptx?dl=1

Als je me een berichtje stuurt (via het envelopje op NFOR) zet ik je op de maillijst en krijg je een herinnering als het bijna zo ver is.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum