Bx700 ervaringen (Techniek Radio/TV)

door Erwin goossens @, Lier(antwerpen), 09.07.2021, 18:23 (1036 dagen geleden)
Bewerkt door Erwin goossens, 09.07.2021, 19:22

Hey ik ben met deze radio bezig (de versie met 2xEB41,,) hij speelt inmiddels perfect op de AM banden. Op FM ook muziek maar 3 zaken nog.. 1: ik krijg de radio niet perfect zuiver afgeregeld.. ik heb 1 EB 41 vernieuwd omdat ie stuk was.. wat me opvalt is dat ik de laatste EB41 (kant luidspreker ) eruit haal de radio harder speelt en zuiverder af te regelen is. Dit is nog de originele EB41 . vandaar dat ik een setje nieuwe buizen besteld heb ,kan nooit kwaad... ik heb ook een lichte ruis op de FM band.. en dit zit niet in de speaker,deze loopt niet aan oid. De teercondensatoren zijn vernieuwd. Alle weerstanden zijn netjes op waarde.. spannningen kloppen ook vrij aardig..
2: het oog slaat netjes mooi uit op de AM banden.. maar op FM krijg ik maar -2volt over het rooster en slaat ie dus bijna niets uit Ondanks alles mooi op waarde is qua componenten . De FM is ook erg onstabiel. Zet ik de radio de volgende dag aan staat ie compleet naast de zender..
en 3: ik heb van François de tip gekregen dat de blauwe ceramische 1K5 condensatoren in deze radio onbetrouwbaar zijn. Ik heb dit nog al van iemand meegekregen .vandaar het idee deze te vervangen door styroflex.. zijn er nog bezitters van deze radio met deze 2xEB 41 als diodes en wat zijn jullie ervaringen?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum