ARIM Bandfiter Super klaar voor nieuwe geschiedenis (Algemeen)

door Frits Ton @, Heerewaarden, 09.07.2021, 15:28 (1016 dagen geleden)

Hallo Allemaal,

Nadat ik een luidsprekerkast op zolder vond, is er van alles gebeurd. Er is een Radio bij gekomen, uit het Radio Amateur Museum uit Reusel en deze is opnieuw opgebouwd en werkt weer.
Het betreft een ARIM Bandfilter Super BS5 welke voor het eerst in november 1932 is gebouwd. Deze datum staat op de plank die ik opnieuw, na wat schoonmaken, heb gebruikt.
Er is in de loop der tijd aan gesleuteld natuurlijk, zo zijn er andere lampen in gekomen en is er een mogelijkheid voor korte golf bijgebouwd. In de ARIM schema's op de site van NVHR is hier ook van alles in te vinden. In juli 1952 was er weer een stap gezet. Deze datum is te vinden op het schema dat achterin de ontvanger is geplakt. Hieronder is nog een schema aanwezig, maar gezien de teerheid van het geplakte schema laat ik dit zo zitten. De lijst met zenders laat de ontvangen zenders zien waaronder Hilversum 3 en Veronica. Het moet dan 1965 of later zijn. (Veronica nog op 192). Na het schema uitgefutseld te hebben en veel foto's heb ik de ontvanger geheel gedemonteerd en elk onderdeel gecontroleerd. er zijn dan ook enkele nieuwe componenten ingegeaan, waarbij ik zoveel mogelijk de nieuwe weer oud heb gemaakt. De lampen die erin staan zij AB1, AK2, AF3, AL4 en 1805. De luidspreker is een 5 ohm model uit de kringloop en is via een trafo aangesloten. Met dank aan Kees Koren voor de trafo en nog wat artikelen. Het geheel is klaar om nieuwe geschiedenis te maken en staat bij ons in de huiskamer.
Groet, Frits[image][image][image][image][image][image][image][image][image][image][image][image][image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum