Gezocht hulp/advies bij reparatie Philips B5X63A (Techniek Radio/TV)

door RichardvD @, 03.06.2021, 21:42 (1051 dagen geleden) @ RichardvD
Bewerkt door RichardvD, 03.06.2021, 22:36

Tussenstand op dit moment....Alles nog een keer nagelopen en mijn conclusie is dat het 470HZ signaal er dus niet doorkomt. Heb verschillende locaties in de radio geprobeerd maar het signaal komt er niet uit.

Ik heb zelfs de signaalgevers (opnieuw) aangepast om een hoger uitgangssignaal te krijgen. Aanpassingen die ik heb gedaan zijn (uitgangspunt is het schema van Ben) R10 van 6K8 heb ik 1K gemaakt. C9 van 220pF heb ik 820pF gemaakt. De spoel heb ik vervangen voor een spoel van 3.3uH uit de set welke ik eerder noemde (zijn smoorspoelen).

Signaalgever is stabiel met een goede uitgangsspanning. Met deze versie van de signaalgever ook eerst opnieuw getest met een andere radio uit mijn opslag. Wanneer ik nu het blik van de filters aanraakte bij de testradio had ik duidelijk een signaal, ook wanneer ik in de buurt van een buis kwam had ik duidelijk het 470Hz signaal aan de uitgang.

Met de aangepaste versie van de signaalgever de B5X63A afgetast en dus helemaal niks. Het is mij dus nu wel duidelijk dat het echt niet goed zit met deze radio. Ik ga dus nu maar van achter naar voren proberen te werken om te zien of ik er leven in krijg. Ik moet nu alleen nog gaan uitvinden welke buis de laatste in de rij waar het 470HZ signaal nog aan de uitgang zou moeten verschijnen wanneer ik deze buis instuur.

Ga de schema's nog maar eens bestuderen.

Update: kan iemand voor mij soms bevestigen dat de EABC80 de laatste buis is welke ik in kan sturen om het 470HZ signaal aan de uitgang te horen?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum