Gezocht hulp/advies bij reparatie Philips B5X63A (Techniek Radio/TV)

door RichardvD @, 01.06.2021, 12:58 (1031 dagen geleden) @ kris

Hoi Kris, super bedankt weer voor je reactie en sorry voor mijn late reactie maar was een beetje druk bezig voor mijn werk.

Het resultaat wat ik heb geboekt bleek op zondag toch iets anders te zijn. Ik had zaterdagavond/nacht een signaal gekregen uit de radio op pin 7 van de EF89. Op zondag ben ik hier spanning gaan meten (welke trouwens vrij hoog was) en met de meetpen van mijn multimeter kwam er ook een signaal uit de speakers (ongeveer dezelfde toon). Klaarblijkelijk genereert het aanraken van deze pin (met een draad oid) dus een signaal naar de uitgang.

Hierop ben ik gaan twijfelen of de oscillator dan wel werkt en ben ik naar mijn opslag gegaan om hier een andere radio te gaan halen. Met deze andere radio de oscillator getest en hier kreeg ik gewoon een signaaltoon wanneer ik in de buurt kwam van een buis of een pin aanraakte. Ik heb op mijn print een jumper geplaatst na de 470HZ toon en hiermee kan ik de toon dus aan en uit zetten. Dit nu ook bij deze andere radio gedaan en het uitgangssignaal ging hiermee ook aan en uit. Daarmee had ik dus de bevestiging dat de oscillator werkte.

Het insturen op pin 7 van de EF89 geeft dus niet de 470HZ toon van de signaalgever aan de uitgang. Wel reageert de uitgang hierop door een signaaltoon te geven, er zit dus wel leven in maar het filteren lijkt mij dan niet goed te gebeuren. Met een beetje geluk heb ik vanavond tijd om weer verder te kijken.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum