Grundig mandello e/st. Een kant van stereo speel zeer zacht (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 17.05.2021, 20:59 (1076 dagen geleden) @ Mickvb
Bewerkt door soundman2, 17.05.2021, 21:18

Ik heb de spanning op de punten 1 en 6 gemeten en had 8,45v maar op punten 3 en 8 meet ik geen spanning . Kan ik daaruit afleiden dat het voor de buizen zit,

Het gebrom dat je zei heb ik ook getest en dit was bij beide punten op de buizen een gelijk geluid
Bij de ecc luider dan de ell

Grtjs

De punten 1 en 6 zijn de anodes van de dubbeltriode. De spanning die je opgeeft is dat een audio wisselspanning? Vervolgens meet je op de kathodes. Als de balansregelaar in het midden staat, kun je daar in dat geval ongeveer 14 mV meten. Dat is om te beoordelen erg weinig.
Een gelijke wisselspanning op de anodes van de ECC83 zou betekenen dat het tot daar goed werkt. als je voltmeter een zeer hoge impedantie heeft, kun je ook meten op de roosters G1 ,(2 en 6) van de eindbuizen. Daar moet praktisch dezelfde wisselspanning staan.
Zo kun je ook weer de wissselspanning op de anodes meten (punten 8 en 3). Die wisselspanning moet ook weer voor beide buishelften gelijk zijn. Overigens moet daar ook een DC spanning staan van meer dan 250 volt.
Ik heb al even de schakelaartjes in de extra luidspreker aansluitingen aangehaals.Om te controleren of die goed werken, zou je de luidsprekets even af moeten koppelen en op de aansluitdraadjes naar de uitgangstransformators, de weerstand meten. Je meet dan de luidspreket winding en de schakelaartjes. De winding bestaat uit dik draad. De weerstand moet zeker kleiner zijn als 1 Ohm. Zoniet kontroleer dan eens de schakelaartjes in de pluggen.
Bij de voorgaande metingen ga ik er maar even van uit, dat in het geval je een AC meting doet, dat elke DC component geblokkeerd wordt.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum