Unieke vondst 6x Lentebode (Algemeen)

door TIPO4 ⌂ @, Den Bommel, 16.04.2021, 13:29 (1100 dagen geleden) @ Nimko

Ik feliciteer je graag van harte met je aanwinst maar gezien er voor de Corona tijd op een gemiddelde NVHR beurs zeker minimaal 2 Lentebodes te koop werden aangeboden en er op marktplaats op dit moment 3 te koop staan is het ook weer niet zo'n hele toer om 6 lentebodes bij elkaar te krijgen, vandaar denk ik dat er wat lauw gereageerd wordt.

Overigens zijn het niet de FM replica's die begin jaren 80 door Philips Duitsland op de markt zijn gebracht (de RB634/03). Daarvan is de vorm wat plomper (ondanks het wat kleinere formaat) , dan staat er ook 'PHILIPS' onder de luidspreker grille, en doek en kast zijn eenvoudiger uitgevoerd. Zie hier een voorbeeld van hifi archiv: http://www.hifi-archiv.info/Philips/1983-3/23.jpg

Het is in ieder geval een leuk stel zo bij elkaar alhoewel ik er ook zo 2 spot die nogal onaardig zijn gerestaureerd, not my cup of tea in ieder geval.
Over de waarde is al genoeg gezegd: verwacht, zoals bij alle oude radios en ook ondanks de gekte van sommige marktplaats aanbieders, geen wonderen. De generatie vanaf 1980 zegt het doorgaans niets en buizenradioverzamelaars behoren tot een uitstervend ras.

--
MVG,

Elwin de Jong


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum