Vervangende C mag dat een aanloop C zijn ? (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 31.03.2021, 11:46 (1093 dagen geleden) @ soundman2

Mijn opmerking was eerder in de context van mensen zoals de TS en een elco waar bloemkolen op staan die dus vervangen moet worden. Jij kent de anonieme condensatoren van AST en weet dat ze kennelijk op deze plaats voldoen (er even van uitgaande dat ze niet uit een grijpvoorraad doorelkaar leveren, maar omdat er wel 10000 uur bijstaat is die kans niet zo groot) maar iemand die het niet weet en een of andere ongeschikte elco in de handen gedrukt krijgt... Kan ontmoedigd raken door het na x speeluren opnieuw zorgvuldig moeten openen van de oude bus om er een nieuwe elco in te stuffen (onder het chassis hangen is ook een optie, ik weet het).

Nouja, ik verwacht een beetje dat we het er wel over eens zullen zijn dat je altijd een datasheet moet raadplegen in geval van twijfel, daar komt mijn boodschap eigenlijk op neer.

Ik zeg trouwens niet dat AST hier slechter in is dan andere elektronicazaken. Het is een bekend manco in de branche. En de kans is alsnog groot dat ze prima weten wat ze leveren maar het gewoon niet op hun site zetten.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum