Aluminium strips Philips B3X00U (Gezocht)

door gerard ⌂ @, Zeist, 26.03.2021, 20:51 (1098 dagen geleden) @ HidJac

Goed bezig! Nog even uit nieuwsgierigheid, hoe gevoelig is je radio zonder externe antenne? Het valt mij grappig genoeg op dat als ik mijn vinger op de laatste aluminium strip druk (die los hangt, dus druk m dan weer op z'n plaats) het ontvangst ineens met sprongen beter wordt! :-D

Je denkt dat die strip er iets toe doet... maar die is niet eens op het binnenwerk aangesloten. (Gelukkig maar, want het binnenwerk staat aan het net!). Waar je radiootje echt op kickt is dat je je vinger in de buurt van de ferrietantenne houdt, die zit namelijk vlak achter dat bovenste stripje. Bij mij is die bovenstrip weg, maar ook mijn radio gaat harder spelen als ik mij vinger daar tegen het toestel houd.

Maar niet alleen harder, luister maar eens heel aandachtig! De ingebouwde ferriet is namelijk een magneetantenne en je lichaam, wat je via je vinger koppelt, een elektrische antenne. Je weet misschien dat magneetantennes wat beter zijn in het onderdrukken van storing, dwz beter het gewenste signaal scheiden van stoorsignalen. Dus du moment dat jij je vinger op die strip zet, zal de radio meer signaal krijgen, maar ook fors meer storing! Dat is bij mij als je er eenmaal op let goed waarneembaar, zeker als je de magneetantenne draait in de richting van minimale storing.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum