Pech voor Mini Reuzen-Uutje (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 01.03.2021, 10:01 (1151 dagen geleden) @ gerard

Knarsentandend moet ik kennis geven van het onverwachte en plotselinge heengaan van mijn zo fraai geknutselde Mini Reuzen Uutje. De ingebouwde Ali Bluetooth unit weigerde zaterdag opeens naar knopjes of afstandsbediening te luisteren. Na afschakelen en aanschakelen van de voedingsspanning was de unit zo dood als een pier.

Omdat ik al flink wat van deze units in gebruik heb, lijkt spontaan de geest geven me niet zo waarschijnlijk. Ik denk dat de oorzaak ligt in het aansluiten van het extra groene LEDje aan een van de pootjes van het display. Ik had namelijk gemerkt dat bij unit UIT dit pootje op 2,5V stond en bij unit AAN op 1,4V. De LED (met 500 Ohm in serie) was aangesloten tussen de plus 5V en dat pootje, zodat hij bij UIT niet opgloeide maar bij AAN wel. Er zal dan vanaf dat punt een extra stroom van 1 a 2 mA hebben gelopen. Kan daarvan iets stuk gaan?

Vanwege het mooi geprutste kastje wil ik er wel weer een nieuwe unit inzetten, maar dit was net m'n laatste uit de voorraad... Dus dat wordt nieuw bestellen of een van de andere bouwsels leeghalen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum