Een Mini Reuzen-Uutje (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 25.02.2021, 10:43 (1150 dagen geleden)

Mijn laatste coronatijd-knutselwerkje bevat geen buis, maar is wel speciaal gemaakt om met een buizenradio te gebruiken.

[image]

Het kastje bevat een inbouwsetje van AliExpress, waarmee je FM kunt luisteren, Bluetooth weergeven, MP3 bestanden spelen vanaf USB, en analoog weergeven via Aux, alles bediend met knopjes of meegeleverd afstandsbedieninkje. Er zitten eindversterkers in zodat je hier boxen op kunt aansluiten, maar ik heb er ook een (schakelbaar) luidsprekertje ingemaakt voor stand-alone gebruik en een Line Out voor aansluiten op de pickup ingang van een buizentoestel.
Hier zie je de achterkant waar al die aansluitingen op zijn aangebracht; het schakelaartje is voor het luidsprekertje:

[image]

Nou had ik vorig jaar een reuzen-uutje gekocht, de Philips BX645U. Ik heb even goed naar de kast gekeken, en de indeling overgenomen inclusief de plaatsing van een groene LED op de plek van het afstemoog. De BX645U heeft een ingangstransformator, waarmee hij goed presteert als weergever.

[image]

Gewenste uitbreiding van dit projectje is nog: inbouw van een relaisje waarmee de buizenradio ook aan en uit wordt geschakeld als je het setje aanzet met de afstandsbediening.
Een potje goudverf zit nog in de grote pakjesboot uit China.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum