Aristona K6 (Techniek Radio/TV)

door Richard1966 @, Ermelo, 30.12.2020, 19:24 (1234 dagen geleden)

Beste allemaal,

Gezien het andere bericht voor een lijntrafo van de K6 heb ik vandaag eindelijk de stoute schoenen aangetrokken om mijn K6 te laten spelen. Deze heeft een goede lijntrafo, maar er zat genoeg ellende in. Zoals Roland Huisman al eerder aangaf....het zijn niet de meest probleemloze tv's.
Ik wilde al veel eerder beginnen aan dit werkstuk, maar dit jaar was een ramp. Met de eindeloze mantelzorg en het uiteindelijk overlijden van mijn vader als dieptepunt. En de corona als cadeau erbij wat in mijn werk een totaal gekkenhuis betekend.

Maar zie bijgaande foto :-)

[image]


Ben blij met in ieder geval beeld. Ik heb de tv spelend gekocht (tegen alle waarschuwingen in :-D ) Echter na een paar uur had ik een horizontale streep. Uren zoeken leverde een breuk op in de print bij de PL508. Daarna bleef het beeld maar lopen. beschadiging op de koolbaan van potmeter R1542. Daarna werd het beeld wit maar bleef ik geluid houden. Twee breuken op de grote print. En nu blijft het ding eindelijk spelen. Convergentie is nog een ramp, de helft van de instellingen reageert slecht. Dus dat gaat het volgende worden. En de kanalenkiezer heeft een probleem, hij stemt maar op twee knoppen af. Dus dat loopt ook niet zoals het moet.

De beeldbuis is zo goed als op. Ik heb een andere beeldbuis dus die gaat erin.
Ik heb concreet een vraag, hoe controleer ik de boosterspanning? Ik zie dit niet terugkomen in de servicemanual. Ik heb de apparatuur, want ik heb daar ook mijn K7 mee afgeregeld Kan iemand mij hierin verder helpen (meetpunt en potmeter)? Ik weet dat hij 650 volt moet zijn, maar waar kan ik dit goed meten? Ik ben echt nog lerende in de K6.
De tv draait nu via een variac op 200Volt. Ik durf niet hoger te gaan dan 210Volt. Kan iemand mij adviseren wat slim is?

Ik hoor graag jullie adviezen.

Groeten,
Richard


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum