am zendertje tbv buizenradio (Techniek Overig)

door Laurens @, Zaandam, 28.11.2020, 11:12 (1244 dagen geleden) @ Rob Krabbendam
Bewerkt door Laurens, 28.11.2020, 11:53

Er is inderdaad nog flink wat te horen, maar je moet wel wat meer moeite doen dan een draadje naar de gordijnroede spannen.

Ik ben postbode en heb vaak de radio op Caroline staan tijdens het werk.
Op een ferrietantenne van 5cm trekt mijn torren zakradio 5 van die nieuwe kleine zendertjes binnen, waarvan 2 goed luisterbaar zijn. Locatie Zaandam, overdag.

Met een goede buizenradio en een antenne die je buiten de stoornevel van het huis monteert (vaak is een paar meter al genoeg!) zul je nog veel meer kunnen horen. Mijn huis heeft maar storing uit één richting, dus ik kan zelf goed uit de voeten met zo'n kleine actieve franse loopantenne zoals een Capte. In de avond zit letterlijk ieder MG kanaal vol.

Ik heb net even over de MG gedraaid en ik kan zeker 8 van die lokale zendertjes waarnemen. Helaas vaak niet luisterbaar, vanwege de storing in huis. Maar als ik de draaibare loop buiten zou monteren met een afstandsbediening voor de afstemming, dan zou ik best nog een aantal van die lokale zenders genietbaar kunnen horen.

Luisterbaar (in ieder geval buitenshuis) zijn radio monique en extra AM, waarneembaar wijkradio (zaandijk), radio 0511 (bijna sterk genoeg), Radio Europa, en nog een paar waarvan ik de station ID niet kon horen of niet lang genoeg zat te luisteren voor een aankondiging.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum