Philips AG9133 (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 11.08.2020, 14:13 (1356 dagen geleden) @ René1968

Kijk dan kan de condensatoren op de ugt ook 630 volt bedragen want geen puls meer als de condaensator op de schakelaat zitten

Klikken en ploppen heb je altijd, en een van de redenen dat die condensator er ueberhaupt zit is het onderdrukken van oscillaties. Als hij dat een tijdje moet doen omdat er iets anders gammel of defect is, krijgt hij ook wel wat voor z'n kiezen. Philips bezuinigde als het kon, dus als ergens een duur 1000V type gebruikt werd is de kans groot dat er iets aan de hand is waardoor een goedkoper type niet bedrijfszeker genoeg werd geacht.

Vervangen door een even goede of betere vervanger levert automatisch een 1000V polypropyleencondensator op. Dat is de beste keus, want die zijn minstens zo pulsvast als papiercondensatoren.

Omdat hij over de trafo zit en niet naar massa, schat ik heel voorzichtig in dat je nog weg zou komen met een 630V polypropyleencondensator. Als je dan nog verder bezuinigt en een 630V polyestercondensator gebruikt, zit je wat mij betreft ronduit verkeerd, zelfs al zal het wel een tijdje werken en zelfs al kan het met de gevolgschade nog meevallen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum