Philips B5X63A. Geen ontvangst meer. Probleem met de buizen? (Techniek Radio/TV)

door jasperv @, 08.07.2020, 01:40 (1381 dagen geleden)

Beste liefhebbers van oude buizenradio's,

Ik ben sinds een jaar of 3 de trotse eigenaar van een mooie philips B5X63A. Sind een paar maanden doet hij het niet meer goed. Ik kan nog wel een extern apparaat (bv een phono of zelfs smart phone) aansluiten, maar de radio ontvangst is weg, zowel of FM als op AM. De green eye werkt wel nog prima, maar aangezien er geen ontvnagst meer is zie ik dit lichtje ook niet meer open en dicht gaan. De buizen ind eze radio zijn de volgende:


EM 80 - Deze doet het dus nog prima
ECH 85
EL86
EF89
EABC80
EZ80
EL84
ECC85

Nu vraag ik mij af of dit probleem verholpen kan worden door een of meerdere buizen te vervangen. Of is het meer voor de hand liggend dat het probleem in een condensatortje zit? Ter info: De koppelcondensator heb ik op advies van iemand op dit forum een paar jaar geleden uit voorzorg vervnagen.
Mocht het waarschijnlijker zijn dat het probleem een oude / stukke buis betreft, is er dan een manier om er achter te komen welke buis het kan betreffen? sommige buizen worden wel erg warm, anderen niet. Of is dit een slechte indicatie? Om nu alle buizen op internet te zoeken en deze vervolgens te vervangen is ook weer zo wat en misschien niet nodig. Ik hoop dat iemand mij een klein beetje op weg kan helpen. Alvast bedankt!

Jasper


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum