Velleman K4000 versterker gekregen (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 07.07.2020, 15:06 (1360 dagen geleden) @ Anton van den Oever

O ja, het werkelijke uitgangsvermogen (vlak voor het clippen) valt vrijwel altijd tegen, waarschijnlijk werd vroeger het uit het net opgenomen vermogen vermeld. :-D :-D
m.vr.gr.
Anton van den Oever

Voor merken als Geloso kon dat wel kloppen. Die gaven meestal twee vermogens op.
Bij De versterkers van Philips, de buizenversterkers voor 100 Volt installaties, leverden netjes het opgegeven vermogen en dat ook continu.
Met de komst van de transistorversterkers voor PA heeft Philips even een flinke deuk gehad in de reputatie. De eerste series TSQ was een drama. De opvolgers,de SQ4 serie was zo robuust, dat je ze stuk moest slaan om ze kapot te krijgen. Inmiddels had het begrip SOAR )Safe Operating ARea) zijn intrede gedaan, Deze versterkers konden ook continu het opgegeven vermoegen leveren en je kon ze dus gewoon als industriƫle versterkers gebruiken voor omvormerdoeleinden etc. Voor spraak en muziek is dat helemaal niet nodig. Een normaal audiosignaal heeft gemiddeld maar 1/8 deel van het max vermogen. De versterkers worden daar tegenwoordig volgens een I.E.C norm ontwikkeld. Het houdt in, dat het voedingsgedeelte en de koeling veel goedkoper kan worden uitgevoerd en dat heeft direct gevolgen voor de winst. De huidige versterkers kunnen een sinustoon bij vol vermogen meestal ca 10 minuten leveren. Als de versterker dan geen beveiliging heeft voor overhitting etc, is het exit. Ook met soorten muziek als METAL en zwaar gecomprimeerde signalen, alarmtonen etc, kunnen een moderne audio versterker danig in de problemen brengen als het te lang aanhoudt.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum