SABA Meersburg 125 schaalaandrijving (Techniek Radio/TV)

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 05.07.2020, 22:46 (1361 dagen geleden)

Beste forummers,

Ik ben bezig een SABA Meersburg 125 Automatic weer nieuw leven in te blazen maar kom daarin een mechanisch probleem tegen. In het toestel zit op de aandrijfas van de schaalaandrijving een koppeling die, afhankelijk van de gekozen golflengte, tegen het AM of FM afstemmechanisme wordt bewogen.

Op onderstaande foto is het bewegende deel de trommel die of tegen het AM wiel wordt aangedrukt of tegen het wiel voor de FM afstemming.


[image]


De trommel en wielen hebben als loopvlak schuimplastic en dat is bij dit toestel vergaan. Niet echt verwonderlijk na een leeftijd van een kleine 60 jaar maar gevolg hiervan is dat er niets afgestemd kan worden, zowel niet met de hand als met de in het toestel aanwezige motorafstemming.

Het chassis en de ('Automatic') motorafstemming komt in meer SABA toestellen voor en ik ben vast niet de eerste die tegen dit probleem aan loopt. Mijn vraag is wie weet hiervoor een goede reparatiemethode?
Voor een compleet nieuwe of gereviseerde koppeling heb ik ook belangstelling maar ik ben me er van bewust dat dat zeer waarschijnlijk te veel gevraagd is.

Vr. groet, Ron


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum