Beeldscherpte TX500 (Techniek Radio/TV)

door Gert Wouters @, 09.06.2020, 11:54 (1425 dagen geleden) @ Gert Wouters

Qua contrast is de boel nog erg snor hoor. Focus varieert niet bij regelen van contrast.
Je ziet ze duidelijk varieren als je aan de F regelaar draait.

Ik moet eea nog eens goed uittesten wat signaalsterkte en die dingen betreft. Op die "retro-kamer" hangen wel 10 tv's tegelijk aan een antenne-versterker. Niet volgens de regels van de kunst, maar ze werken er wel allemaal mee.
Ik kan me wel voorstellen dat zo'n oude jongen nog niet zo'n goede AVR heeft als de "recenteren".
offtopic: Een tijdje geleden hier ook een topic geopend over een 17TX170 die overstuurd geluid gaf. Wat bleek dat nu te zijn: ik neem oude films op van een "retrokanaal" hier op Telenet. Dit wordt gekopieerd naar een DVD-recorder. De settopbox waar ik aanvankelijk mee ontvang en opneem heeft zijn eigen geluidsregeling. Als je boven 3/4 gaat, klinkt dat op sommige tv's overstuurd.

Bij gebrek aan wobbulator heb ik dat geluids MF 15 en zoveel jaren geleden met de natte vinger afgeregeld. Heeft altijd perfect gewerkt.

Nog eens over die focussering... Er is een groot verschil tussen een waziger beeld met een slecht middenfrequent en een slechte focussering in en rond beeldbuis, hoogspanning,... . Het is mijns inziens wel degelijk het laatste.

Nu goed, ik zag het voorbije weekend een TX500 te koop staan op MP. De verkoper had er een testbeeld opstaan en dat was duidelijk pakken scherper als op mijn TX500.
Daarmee weet ik intussen al wat meer, dat er bij de mijne iets niet echt koosjer is.

Als ik weer even wat tijd heb zet ik het toestel terug in mijn werkplek en ga eea eens bekijken met aansluitingen die conform zijn.

Bedankt al voor de info zo ver! Ik kom hier later nog op terug.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum