20 CV , iemand een idee ? (Techniek Overig)

door Maarten Bakker @, Haarlem / Delft, 06.06.2020, 01:56 (143 dagen geleden) @ Okazzsam
Bewerkt door Maarten Bakker, 06.06.2020, 02:12

Helemaal met je eens! Ik zie ook geen reden om daar zo op te hameren na het even terloops op te merken hooguit. Een forum bestaat zo nu en dan nou eenmaal uit een herhaling van zetten, maar er komt altijd wel wat los dat iets toevoegt. Sterker nog, ik lees hier doorgaans erg weinig over fotocellen terwijl die wel gewoon in relevante buizenapparatuur toegepast zullen zijn, dus ik snap het probleem ook even niet zo.

Bovendien levert een algemene zoekterm als fotocel dan wel wat op bij zoekmachines, maar juist de interessantste losse toepassingen van ook specifiek DIT soort types in oude apparaten komen los als iemand de er op het forum over schrijft. Trouwens ere wie ere toekomt: zo'n link naar rmorg is een zeer goed startpunt, dat dan weer wel. Google heb ik niet geprobeerd maar is in mijn ervaring vrij waardeloos tenzij je het rabbithole in wil gaan en vele uren wilt lezen zonder misschien nou net dat ene stukje info tegen te komen.

Naast vlambewakers denk ik ook aan bijvoorbeeld geluidsfilm of Tante Cor en daar is meer dan genoeg over te vertellen en relatief weinig over terug te vinden met random zoeken. Ik weet alleen niet of daar precies dit type in zat, maar qua ouderdom komt het wel in de buurt en er zitten buizenversterkers in bovendien.

Iets meer off-topic maar wel gewoon buizentechniek zijn vroege digitale toepassingen zoals bezoektellers, automatische bellen, machinebesturingen met buizen en relais, etc.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum