Graetz Sinfonia (Techniek Overig)

door Jeroen-CH ⌂ @, Buchs SG Zwitserland, 04.06.2020, 11:26 (1420 dagen geleden)

Hallo liefhebbers en verzamelaars,

Nadat ik door het corona virus veel vrije tijd had ben ik me gaan verdiepen in het opknappen van een paar buizenradio's. Theoretische kennis heb ik wel wat, praktische kennis veel minder. Maar na 2 redelijk geslaagde restauratie projecten van een Philips B4CH74a en een Saba Mainau W4 was ik behoorlijk optimistisch en heb voor 14CHF (15 euro) een zeer goed uitziende Graetz Sinfonia op de kop getikt.
De radio speelt nog op alle banden maar begint na een tijdje te brommen en te knetteren dus moet er wel wat gemeten en gerepareerd worden. Ook is de EM34 versleten, en een nieuwe is best kostbaar weet ik inmiddels.
Nou ben ik best gelukkig met deze prachtige radio en daarom ben ik er nog niet aan begonnen, bang om toch iets kapot te maken.
De kast heb ik wel onder handen genomen, heb hem eerst gereinigd en daarna met Renuwell Möbel Regenerator ingewreven. Op Duitse Forums kwam ik ook steeds walnootolie tegen om de laklaag weer mooier te maken, Eerst kon ik het hier in de supermarkt niet vinden totdat ik er achter kwam dat het hier baumnussöl heet. Het resultaat ziet er schitterend uit.
Waar ik nog een vraag over heb is het demonteren van condensatoren etc, deze zijn meestal door een soldeerlip gestoken, omgebogen en vervolgens gesoldeerd en zodoende wordt het demonteren er niet makkelijker op. Wie heeft er tips.

Grüezi, Jeroen

[image]
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum